BiH
8

Evropski univerzitet dobio nove prostorije

SRNA
Foto: Ebrcko.net
Foto: Ebrcko.net
Gradonačelnik Brčkog Ante Domić i predsjednik Upravnog odbora Evropskog univerziteta Nedeljko Stanković svečano su danas otvorili nove prostorije ove visokoškolske ustanove.

"Preseljenjem na ovu lokaciju, Evropski univerzitet obezbijedio je adekvatne uslove za rad. Uz kvalitetan stručni kadar i dobru opremljenost prostora za izvođenje nastave, ovdje će se obrazovati stručnjaci različitih profila, koji će doprinositi razvoju ove lokalne zajednice", rekao je Domić.

Uz želje profesorima i studentima za mnogo uspjeha u radu u boljim uslovima od dosadašnjih, predsjednik Skupštine distrikta Brčko Đorđa Kojić rekao je da je ova lokalna zajednica dobila novi rasadnik stručnjaka koji su joj potrebni.

Prema riječima predsjednika Upravnog odbora i osnivač Evropskog univerziteta Nedeljko Stanković rekao je da će u narednoj školskoj godini svim građanima distrikta Brčko biti omogućeno besplatno školovanje na prvoj godini osnovnih studija, dok je Fakultet zdravstvenih nauka obezbijedio besplatno korišćenje fizioterapeutskih i stomatoloških usluga.

Dekan Evropskog univerziteta Zoran Milošević podsjetio je da ova ustanova u distriktu djeluje tek tri godine, ali da se, kako je naglasio, brzo razvija i u organizacionom i u materijalnom pogledu.

"U novoj zgradi raspolažemo sa više od 5.000 metara kvadratnih prostora. Tu su dva amfitatra, jedan sa 800 mjesta za sjedenje, a drugi za 300. Istovremeno, nastava može da se odvija u 30 učionica. Posjedujemo savremene laboratorije za hemiju i forenziku, te više dobro opremljenih kabineta", rekao je Milošević.