Savez logoraša BiH
0

Evropski parlament treba razmotriti Bildtovo "bahato ponašanje"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Savez logoraša Bosne i Hercegovine smatra skandaloznim to što ministar vanjskih poslova Švedske Carl Bildt i švedski premijer Fredrik Reinfeldt pozivaju Srbiju da preda zahtjev za pristupanje Evropskoj uniji.

Švedska, a zajedno s njom i ostale članice Evropske unije, s glavom u pijesku, bez imalo demokracije, prava i pravde, preko noći srušile su sve ono što je Evropa gradila od završetka Drugog svjetskog rata, porušile vlastite odluke, konvencije, rezolucije pa i odluke sudova kao što je Sud pravde u Haagu, navedeno je u saopćenju Saveza logoraša BiH.

Savez podsjeća na to da ni godina dana nije prošla otkako je Evropski parlament usvojio Rezoluciju o Srebrenici, u kojoj je navedeno i to da bez pune suradnje s Međunarodnim krivičnim sudoma za bivšu Jugoslaviju, što je osnovni uvjet za nastavak postupka pristupanja EU, nema ni postupka uključivanja država zapadnog Balkana u EU, a Bildt je „zaboravio" da su i zastupnici iz Švedske glasali za tu rezoluciju.

Zbog toga, Savez logoraša BiH traži od Evropskog parlamenta (EP) da razmotri "bahato ponašanje" Carla Bildta te da, ako EP nije spreman na to, povuče odnosno poništi spomenutu rezoluciju.