BiH
0

Evropski komesar Rehn danas u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Evropski komesar za proširenje Olli Rehn posjetit će danas Bosnu i Hercegovinu. Tokom posjete, sastat će se s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem, članom Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, i Nerkezom Arifhodžićem, savjetnikom za vanjsku poliku hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

S njima će razgovarati o posljednjim događanjima u odnosima između Evropske unije i Bosne i Hercegovine nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju iz juna ove godine i stupanja na snage Privremenog sporazuma 1. jula 2008.

Razgovarat će i o procesu reformi u svjetlu Izvještaja o napretku za Bosnu i Hercegovinu koji će Evropska komisija usvojiti 5. novembra.

Komesar Rehn će se istog dana obratiti na posebnoj sjednici Crans Montana Foruma (CSM) o temi "Politika Evropske unije: proces proširenja i jugoistočna Evropa".

Sjednica CSM-a se održava u Sarajevu od 7. do 10. oktobra pod pokroviteljstvom Nikole Špirića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Nedžada Brankovića, premijera Federacije BiH, i Milorada Dodika, premijera Republike Srpske, saopćeno je iz Delegacije Evropske komisije u BiH.