BiH
0

europroNET-ova akcija besplatnog priključka se nastavlja

Sarajevo-X
Zbog velikog interesovanja korisnika za priključanje na kablovski internet, europroNET je odlučio produžiti akciju besplatnog priključka do 1. septembra 2005. godine.

europroNET CABLE - kablovski pristup dostupan je putem tri najveća operatera u Sarajevu: ELOB-a, HS-a i BH Cabel net-a, a zona pokrivenosti unutar sistema navedenih CATV operatera sve je veća. Trenutno se priključuju prvi korisnici sa kablovske televizije ELOB na Koševskom brdu i Velešićima.

Kablovski pristup veoma je popularna usluga u svijetu koja od prošle godine uzima zamah i u BiH. Za pristup internetu potrebno je imati uveden signal nekog od navedenih kablovskih operatera i modem koji su iznajmljuje u sklopu usluge. Dakle, internetu se pristupa neovisno od telefonske infrastrukture, pa više ne postoje visoki telefonski računi, a telefonska linija je uvijek slobodna za razgovore. Osim toga, ovo je brzi, broadband pristup sa brzinama do 1024 kbps, što je do 20 puta brže od dial-up analognog pristupa.

Trenutno su ove usluge dostupne u tri paketa za privatne korisnike - CABLE Personal, CABLE Fun i CABLE Extreme koji se razlikuju po brzinama dostupa i uključenim mjesečnim prometom.

Poslovni korisnici mogu birati između dva paketa - CABLE Biz i CABLE Biz+ koji imaju veliki broj dodatnih usluga interesantih poslovnim korisnicima.

Detaljne informacije o tome kako postati korisnik kablovskog pristupa mogu se dobiti na europroNET-ov telefon 033/ 214 800 ili na web stranici www.europronet.ba/cable.