"Jedan, dva, jedan, dva"
0

Euforija na ulicama, Tuzlaci uvjereni u plasman na Euro

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Najveselija grupa navijača reprezentacije BiH u Tuzli nalazi se nadomak naselja Irac. Senad, Fudo, Inje, Ibro i Muta od ranih jutarnjih sati bodre Zmajeve, a specijalno za revanš utakmicu baraža sa Portugalom su osmislili simpatičnu pjesmicu.

''Jedan, dva, jedan, dva – naša je pobjeda. Naravno, neka bude 1:2, a bit će, uvjereni smo u to'', govore napopravljivi optimisti.

I u drugim krajevima Tuzle s nestrpljenjem se čeka večerašnji početak utakmice. U navijačkom folu su i najmlađi koji, svi odreda, prognoziraju plasman Zmajeva na Euro.

''Pobijedit ćemo sa 2:1'', kaže šestogodišnji Ajdin Bešić, a njegov djed Ahmet Bajrić Blicko kaže kako je u petak pogodio rezultat utakmice između Turske i Hrvatske.

''Rekao je da će Hrvati 'razvaliti' Turke i pogodio. Nek' pogodi i ovaj rezultat'', kaže ponosni djed.

Školarci koji su iz Sapne stigli na izlet u Tuzlu također vjeruju u Papetove Zmajeve. Ipak, oni nešto ozbiljniji ne zaboravljaju na činjenicu da su Portugalci favoriti, ali i konstatuju kako favoriti uvijek ne pobjeđuju.

Javno gledanje utakmice u Tuzli bit će upriličeno na stadionu Telex od 20 sati, te u Domu mladih – Club Palma. Naprijed Zmajevi!