BiH
0

Esad Piknjač predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća

FENA
Na prvoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća danas su općinski načelnik Edin Smajić i vijećnici, izabrani na oktobarskim izborima, položili svečanu izjavu, a tajnim glasanjem 24 vijećnika za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Vogošća izabran je Esad Piknjač (SDU), a Redžo Briga (SBiH) za njegovov zamjenika. „Zahvaljujem na ukazanom povjerenju što ću u naredne četiri godine obnašati funkciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća Vogošća. Nadam se da vrijeme u kojem živimo i stvaramo ambijent za povoljan život svih građana Vogošće će biti prioritet u radu ovog vijeća“, rekao je Piknjač

Poseban akcent stavio je na politiku, koju će voditi načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, poručujući da će u svom radu imati veliku podršku Općinskog vijeća Vogošća.

Piknjač je izrazio nadu da će ovo vijeće u naredne četiri godine provesti u tolerantnoj atmosferi, uvažavajući jedni druge i ići po principu argumenata, a ne snagom snage.

„To će biti prioritet u radu Općinskog vijeća Vogošća“, istakao je Piknjač.

Građanima Vogošće obećao je da će ovo vijeće biti na kursu zadataka i obećanja koje su dali, navodeći da će uprkos nepovoljnoj političkoj i ekonomskoj situaciji pokušati napraviti ambijent za bolji i ljepši život u Vogošći.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić je zahvalio svim ljudima koji su davali svoj doprinos Vogošći te naglasio da u ovoj lokalnoj zajednici nema prostora za političke različitosti, koje se temelje na ideološkim razlikama, stavu i odlukama stranaka, već da ima samo interes građana Općine Vogošća da njihovi predstavnici urade što više.

Novoizabranim vijećnicima kazao je da je velika stvar dobiti ovo povjerenje i da su utoliko veća očekivanja od njihovog rada.

Također, na sjednici je izvršen izbor predsjednika i članova Komisije za izbor i imenovanje, gdje je za predsjednika komisije izabran Bakir Crvenjak (SDP), zamjenika Nesib Šošić (SDA), a članovi su Zaim Šejto (SDA), Nijaz Štitkovac (SBB) i Munib Sivac (SDU).

Vijećnik SDA Haris Trnka imenovan je za predsjednika Komisije za Statut i propise, čiji je zamjenik Bekir Đedović (SBB), a članovi Jasmin Kasumović (SDP), Ferid Otajagić (SBiH) i Alisa Redžo (SDA).

Migdad Hasanović, vijećnik SDA, izabran je za predsjednika Komisije za provođenje izbora predjedavajućeg i zamjenika Općinskog vijeća Vogošća i Komisije za budžet i finansije.

Zamjenik Komisije za budžet i finansije je Fuad Abaspahić (SDU), a članovi su Dijana Briga (SDP), Dženan Redžo (SBB) i Muamer Kulo (SDA).