BiH
359

Erdogan ili Davutoglu u maju u posjeti BiH

Piše: N. N.
Erdogan i Davutoglu (Foto: EPA)
Erdogan i Davutoglu (Foto: EPA)
Kako je za Klix.ba potvrđeno iz više izvora, predsjednik ili premijer Republike Turske trebali bi posjetiti Bosnu i Hercegovinu u maju.

Nakon sastanka predstavnika Vakufske direkcije BiH i ambasadora Republike Turske održanog u ponedjeljak saopćeno je da je posjeta ambasadora Erginaya rezultat intresovanja za uspješno obavljanje svih neophodnih pripremnih radnji za svečano otvaranje Isa-begovog hamama koje je planirano u maju ove godine, iz razloga što postoji mogućnost da će njegovom otvaranju prisustvovati i najviši politički predstavnici Republike Turske.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH potvrđeno je za Klix.ba da oni rade na pripremama posjete visoke delegacije Republike Turske Bosni i Hercegovine, ali za sada nije potvrđeno na kojem nivou će posjeta biti realizovana. Također, iz Ministarstva vanjskih poslova nisu mogli potvrditi ni tačan datum posjete. Domaćini u BiH bi trebali biti ili predsjedavajući Predsjedništva BiH ili predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Predsjednik Vakufske direkcije BiH Senaid Zajimović potvrdio je za Klix.ba da će Isa-begov hamam biti otvoren u maju u okviru manifestacije Dani vakufa u BiH. Tačan datum otvaranja Isa-begovog hamama još uvijek nije poznat, ali je dosad manifestacija Dani vakufa u BiH uglavnom počinjala u posljednjoj sedmici maja.

Klix.ba saznaje da će delegaciju Republike Turske, čiju posjetu priprema Ministarstvo vanjskih poslova, predvoditi predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan ili premijer ove zemlje Ahmet Davutoglu.