Umjetnička slika uzbrukala strasti
0

Enver Mandžić tvrdi da nije kupio Cimešinu sliku

Piše: D. Brkić
Akademik iz Tuzle Enver Mandžić demantovao je vijest o kupovini umjetničke slike akademske slikarice Natalije Cimeše, koja je procijenjena na 60.000 eura. U izjavi za Sarajevo-x.com navodi kako je neprimjereno da bilo ko u ovom vremenu izdvoji 60.000 eura za umjetnički rad ma kojeg autora.

''Ako sam kupio sliku onda bih je valjda imao. Ako sam je kupio valjda bih imao i neki trag. Niti sam je kupio, niti ću je kupiti. Vidio sam samo fotografiju te slike koja je objavljena u medijima i ništa više. Ma, neću ići ni na promociju slike u BKC, neću joj se ni približiti kako me ne bi neko povezao sa slikom'', kaže akademik Enver Mandžić.

On je vlasnik prvog privatnog muzeja i galerije, a riječ je o dugogodišnjem kolekcionaru, koji smatra kako je nekorektno da se na ovakav način promovišu umjetnici, koji koriste njegovo ime i imidž.

Međutim, na demanti Envera Mandžića odgovorila je i Natalija Cimeša, akademska slikarica i magistrica sakralne umjetnosti. Ona navodi kako je sve što je objavljeno učinjeno uz dopuštenje Envera Mandžića, a da će detaljnije informacije o prodaji djela ''Pijaca'' veličine 180 cm x 11 metara iznijeti na promociji koja je zakazana za 15. decembar u BKC-u.

''Slika je, očito, u protekla dva dana pobudila veliko interesovanje javnosti na Balkanu. Međutim, ovom prilikom izražavam izuzetno žaljenje zbog porodičnih problema gospodina Mandžića, koje mu je izazvala kupovina ove slike'', navela je u svom demantiju Natalija Cimeša.

Očito je istina negdje između.