BiH
18

Ensar Arifović: Lech je pod velikim pritiskom, njihovi stoperi su šansa Sarajeva

Piše: Edin Isanović
Ensar Arifović
Ensar Arifović
Ensar Arifović, nogometaš koji je proveo osam godina igrajući u poljskoj ligi, što je najviše od svih bh. nogometaša, istakao je za Klix.ba kako Sarajevo ima dobre šanse da eliminiše Lech u 2. pretkolu Lige prvaka.

U uvodu je naglasio kako je aktuelni prvak Poljske pod ogromnim pritiskom pred dvomeč sa FK Sarajevo.

"Oni su prošle godine eliminisani od jednog islandskog tima, dok su prije dvije godine ispali od kluba iz Litvanije. Sada su pod velikim pritiskom. Vidim da se navijači rivalskih klubova u Poljskoj šale na njihov račun kada je riječ o evropskim utakmicama. To im je dodatni teret pred okršaj sa bh. prvakom", kaže Arifović.

Ensar je u svojoj karijeri igrao i za FK Sarajevo, a od 2006. do 2014. godine nastupao je za nekoliko poljskih klubova. Može se pohvaliti da je pogađao mrežu tima iz Poznana.

"U vrijeme kada sam nosio dres Polonije iz Varšave uspio sam postići dva pogotka protiv Lecha. Pamtim da su uvijek imali problema sa stoperima, a vidim da im je i sada odbrana najlošiji dio tima. To je velika šansa Sarajeva. Mislim da Bordo tim treba igrati na kontre. Šanasa za pogodak sigurno će se ukazati. Ne znam samo kako su se uklopili novi stoperi koševskog premijerligaša", kaže naš sagovornik.

Na kraju je otkrio kako je već dao nekoliko intervjua za poljske medije.

"Zvali su me i pitali u vezi sa Sarajevom. Rekao sam im da su oni apsolutni favoriti. Mislim da je dobro da smatraju da će biti lako. Večeras sam na Koševu i bodrim Sarajevo", zaključio je Arifović.