BiH
39

Enis Bešlagić dobio policijsku značku

Piše: A. Džano
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U znak zahvalnosti za podršku projektu "Igrajmo se i učimo o saobraćaju“ pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uručili su policijsku značku glumcu Enisu Bešlagiću.

U organizaciji Međunarodne Policijske asocijacije (IPA) BiH danas su u Sarajevu predstavljene bojanke za saobraćajni odgoj djece.

Ukupno 12.000 bojanki biće podijeljeno učenicima početkom naredne školske godine i to u 69 škola u Kantonu Sarajevo i 10 škola u Istočnom Sarajevu.

Bešlagić zaštitno lice projekta

"Dobio sam poziv ove organizacije da budem njihov prijatelj. Bitno nam je da kroz bojanke djeci približimo sigurnost u saobraćaju, te generalno da im vratimo osjećaj sigurnosti na ulici. Dakle, kada djeca vide policiju, da se ne plaše, već da se osjete sretni i zadovoljni. Do sada u onome što sam radio djeca nekako najviše odreaguju, tako da se nadam da ću biti od pomoći“, rekao je za Klix.ba Enis Bešlagić.

Našalio se rekavši da će IPA-inu značku maksimalno iskoristiti u narednom periodu.

"Koristit ću značku onako kako je koristi i policija. Drago mi je da sada nakon što me zaustave mogu reći da smo kolege. Ja toliko policije sretnem vozeći se u autu. Pređem 100.000 kilometara godišnje, znam više kad je ko u smjeni“, rekao je Bešlagić.

Policajci će učiti djecu o saobraćaju

"Ovo je jedan od projekata koje ćemo realizirati u narednom periodu. Želimo raditi na prbližavanju djece policiji kao i njihovom boljem upoznavanju. Upravo će policajci u septembru dijeliti djeci bojanke i učiti ih o saobraćaju. Ponosni smo što je Enis Bešlagić zaštitno lice ovog projekta. On je omiljena ličnost u BiH, pogotovo među mladima i djecom“, rekao je Miro Sučić, predsjednik IPA-e u BiH.

Tokom predstavljanja bojanke istaknuto je da najbolje saradnike policija uvijek može dobiti u građanima koji će pomagati policiji na poboljšanju sigurnosti.