Pretrpio moždani udar
0

Enes Suljkanović izašao iz bolnice, dobro se oporavlja

FENA
Enes Suljkanović (Foto: SDP)
Enes Suljkanović (Foto: SDP)
Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović danas je izašao iz dobojske bolnice, gdje je od 28. septembra, primljen zbog neuroloških problema, a ljekari očekuju da se za nekoliko sedmica vrati svakodnevnim radnim obavezama.

Suljkanović će nastaviti kućno liječenje da bi se potpuno oporavio, nakon što su ljekari utvrdili da je preživio lakši moždani udar.

Po izlasku iz bolnice, entitetski predsjednik je rekao u izjavi novinarima da se osjeća bolje, ali da još ima vrtoglavicu.

On je, kao znak zahvalnosti Neurološkoj službi dobojske bolnice, u kojoj je bio smješten, poklonio televizor, ali je i najavio da će se angažirati da bi se poboljšali uvjeti u toj zdravstvenoj ustanovi jer nisu zadovoljavajući.

"Apelujem s ovog mjesta i sam učinit ću sve da ova bolnica bude opremljena što bolje“, kazao je Suljkanović i zahvalio ljekarima s doktorom Milovanom Savićem na čelu, koji su mu uprkos uvjetima u kojima rade, pružili vrhunske usluge.

I načelnik Neurološke službe dobojske bolnice Milovan S. Savić rekao je da je potpredsjedniku RS-a ponuđeno da ode u drugu zdravstvenu ustanovu, ali da je on ukazao povjerenje dobojskoj bolnici.

"Imao je povjerenje u nas i na svu sreću imali smo dobru prognozu, uradili smo brzo dijagnoze i oporavak je išao dobro", potvrdio je Savić.

Suljkanović će, smatra on, za nekoliko sedmica biti spreman za sve obaveze, a prva kontrola zakazana je za 14 dana.