BiH
0

Energoinvest: Kosovac je dao značajan doprinos kompaniji

FENA
Dragutin Braco Kosovac bio je izuzetan stručnjak, dokazani organizator i rukovodilac i dao je značajan doprinos razvoju ne samo "Energoinvesta“, nego i cjelokupne privrede Sarajeva i BiH, kazali su u Energoinvestu na vijest da je sinoć u Sarajevu umro istaknuti sarajevski privrednik i politički funkcioner Dragutin Braco Kosovac.

Kosovac je na mjestu direktora naslijedio utemeljitelja Energoinvesta Emerika Bluma nakon njegovog dugogogodišnje vođenja te kompanije.

Dolaskom Brace Kosovca, kako je kazao rukovodilac biroa za ljudske resurse Mihad Hajro, Energoinvest je nastavio daljnji rast na domaćem i inozemnom tržištu. U tom periodu došlo je do ekspanzije Energoinvesta u informativnim tehnologijama i formiranja posebne organizacione cjeline, odnosno firmi za informatiku i kompjuterizaciju.

"Budući da sam u to vrijeme bio direktor jedne organizacije u Energoinvestu imao sa čast i priliku da sarađujem sa Bracom Kosovcem za koga mogu reći da je bio izuzetan čovjek, uspješan političar i uspješan poslovni čovjek na čelu Energoinvesta“, kazao je Mihad Hajro za Fenu.

Svojim radom Kosovac je doprinio uspješnom prodoru i afirmaciji ove kompanije na domaćem i inozemnom tržištu.