BiH
39

Emir Kadrić nakon pokretanja istrage: Svoj posao radim odlično i jedan sam od rijetkih znalaca ovog posla

Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Uprkos tome što Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo vrši istražne radnje u vezi s poslovanjem Javne ustanove "Studentski centar" u Sarajevu aktuelni direktor Emir Kadrić nada se da će ostati na čelu ove javne ustanove. On posebno spornim smatra to što mu u komentarima na Klixu pišu nimalo fine stvari koje znaju samo njegovi najbliži saradnici.

Iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo ranije je potvrđeno da je ovaj pravosudni organ formirao predmet u vezi s navodnim kriminalnim aktivnostima direktora Javne ustanove "Studentski centri" Emira Kadrića.

Kadrić u razgovoru za Klix.ba ističe kako je ustanova na čijem čelu se nalazi Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu dostavila sve što su tražili pri tome dodajući kako protiv njega nije pokrenuta nikakva radnja koja ga je optužila, odnosno da pravosuđe Kantona Sarajevo nije podiglo nikakvu optužnicu.

Za sva aktivnosti tužilaštva optužio je određene medije, zastupnike u Skupštini Kantona Sarajevo i njegove nekadašnje saradnike koji su dobili otkaz. Posebno spornim smatra to što mu u komentarima na Klixu pišu nimalo fine stvari koje samo znaju njegovi najbliži saradnici.

Kadrić dodaje da nikome ne trebaju "negativne konotacije" i da se mediji u BiH trebaju baviti pisanjem pozitivnih priča.

S obzirom na pokrenutu istragu Kadrića smo pitali da li misli da će ostati na čelu Studentskih centara i kakav će bit stav politike u odnosu na njegovu funkciju.

"Vlast će raditi svoj posao, a ja ću ponuditi program rada za koji sam uvjeren da niko bolje ne zna ponuditi u državi", rekao je Kadrić.

On dodaje da smatra kako se nikada nije ogriješio ni o jednu zakonsku odredbu i da svoj posao radi odlično.

"Koliko god to nekome bilo čudno smatram da svoj posao radim izuzetno i da sam jedan od rijetkih znalaca ovog posla. Isto tako smatram da nikada nijedan student nije bio nezadovoljan našom uslugom jer im je osigurano i više nego smo mogli dati", kazao je Kadrić.

Na kraju razgovora ističe kako smatra da bi u svakoj normalnoj proceduri on ostao direktor.

"Niko mi ne može oduzeti pravo da se takmičim i da ponovo budem direktor", zaključio je Kadrić.

Podsjećamo, u Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo formiran je predmet koji je u fazi prijave protiv Emira Kadrića. S tim u vezi, provjeravaju se navodi iz prijave kako bi se utvrdilo da li ima elemenata krivičnog djela ili odgovornosti.