BiH
10

Elektroprivreda isključila struju Hidrogradnji zbog osam neplaćenih računa

Piše: E. G.
Elektroprivreda BiH
Elektroprivreda BiH
Sarajevskom preduzeću Hidrogradnja je od petka isključena električna energija, potvrdili su iz Elektroprivrede BiH za Klix.ba.

Struja je isključena zbog neizmirenih obaveza i to za posljednjih osam mjeseci, odnosno osam obračunskih perioda. Iako su ranije iz Elektroprivrede prilikom isključivanja struje drugim preduzećima saopćavali koji novčani iznos ta preduzeća duguju, ovoga puta kažu da taj podak ne mogu saopćiti.

"U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka, vašem zahtjevu, koji se odnosi na iznos dugovanja, ne možemo udovoljiti, jer je riječ o podacima druge osobe", navode u Elektroprivredi.

Glasnogovornica Elektroprivrede Midheta Kurspahić je za Klix.ba kazala da je struja ovom preduzeću isključena na svim mjernim mjestima, odnosno u svim njihovim objektima.

Da bi Hidrogradnji struja ponovo bila uključena potrebno je da izmiri dug po unaprijed dogovorenoj dinamci plaćanja, po osnovu reprograma duga, to jeste plaćanje duga u odobrenim ratama potpisivanjem Protokola za zaostala nenaplaćena potraživanja, koju Hidrogradnja nije ispoštovala u prethodno dogovorenom roku, navode u Elektroprivredi.

U Elektroprivredi također na naš upit odgovaraju da ne mogu dati podatak o iznosu koji veći dužnici nisu izmirili prema njima, pozivajući se na Zakon o zaštiti ličnih podataka.