BiH
0

Elektroprivreda HZ-HB modernizira poslovanje

FENA
Predstavnici Simensa IT Solution and Services GmbH & CO KG iz Beča na čelu s direktorom za Jugoistočnu Europu Robertom Teschom potpisali su s menadžmentom Elektroprivrede HZ-HB ugovor u vrijednosti od oko 1 milion i 200 000 eura vezan za isporuku i instalaciju integriranog financijskog informacijskog sustava (FMIS).

Kako je saopćeno iz Elektroprivrede, ovim će se sistemom unaprijediti poslovanje, obrada podataka kao i osuvremeniti informacijski sustav i mrežna oprema EPHZ-HB.

Ugovor će se financirati iz kredita Svjetske banke u sklopu projekta obnove Power III i Poewr IV. Rok za isporuku i instalaciju hardverske i softverske opreme je godinu dana.

EPHZ-HB prva je elektroprivreda u BiH koja na ovaj način uvodi integrirani finansijski menadžment informacijski sustav koji će dati podršku poslovanju poduzeća, te je prilagodljiv za sve nadolazeće zakonske promjene iz područja računovodstva i finansijskog poslovanja što je i zahtjev Akcijskog plana za restrukturiranje elektroenergetskog sektora, navodi se u saopštenju.