BiH
0

Elektroprivreda BiH za 10 dana poklonila 31.691 štednu sijalicu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Penzionerima koji primaju najnižu penziju i korisnicima stalne novčane naknade, Elektroprivreda Bosne i Hercegovine poklonila je u akciji "Štedne sijalice socijalno ugroženim kategorijama stanovništva" 31. 691 štednu sijalicu.

Do 20. januara darovano je: 2. 886 štednih sijalica u Bihaću, 2.245 u Mostaru, u Sarajevu 4. 830 štednih sijalica, Tuzli 9.138 i Zenici 12.592 štednih sijalica

Akcija koja je počela 9. januara i traje do 16. februara ove godine, na svim naplatnim mjestima JP Elektroprivreda BiH u svih pet podružnica, realizuje se prilikom plaćanja računa za utrošenu električnu energiju.

Poklonjene štedne sijalice omogućit će racionalniju potrošnju i uštede električne energije, te mogućnost ostvarivanja mjesečne potrošnje električne energije koja ne prelazi 268 kwh (mjesečno) što je uslov za subvencioniranje.

Ovom akcijom JP Elektroprivreda BiH daje podršku Odluci Vlade Federacije BiH o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciji energetske efikasnosti.

Tokom akcije planirana je podjela 150.000 štednih sijalica, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.