Ekipe na terenu
0

Elektroprivreda BiH: Vanrednim naporima do struje za sve

Sarajevo-x.com
Foto: Elektroprivreda BiH
Foto: Elektroprivreda BiH
U Javnom preduzeću Elektroprivreda BiH poduzimaju sve neophodne aktivnosti kako ne bi došlo do poremećaja u snabdijevanju potrošača električnom energijom i kako bi obaveze prema kupcima bile uredno izvršene, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Usljed kvara na 35-kilovoltnom dalekovodu Banovići – Vozuća bez napajanja električnom energijom je područje Vozuće. Ekipe Elektrodistribucije Zenica su na terenu od ranih jutarnjih sati. Na području Srednjobosanskog kantona zbog kvara na 20-kilovoltnom dalekovodu bez električne energije su četiri trafostanice na lokalitetu Rostova.

Interventne ekipe Elektrodistribucije Mostar su nakon dvodnevnih pokušaja uspjele doći do platoa Podveležja i tokom dana se očekuje saniranje većine kvarova na 10- kilovoltnom dalekovodu. Veliki nanosi snijega i vjetar otežavaju rad na ovom lokalitetu.

Tokom jučerašnjeg dana otklonjen je i kvar na 10-kilovotnom dalekovodu Vladojevići na području Elektrodistribucije Sarajevo. Uslijed povećane potrošnje električne energije, maksimalne proizvodnje termoelektrana Tuzla i Kakanj i otežane dopreme novih količina uglja, na depoima termoelektrana su znatno smanjene količine ovoga energenta. Zbog izrazito loših vremenskih uslova otežan je i transport uglja unutar termoelektrana.

Dodatni problem predstavljaju otežani uslovi za rad u rudnicima. I pored otežanih uslova za rad, interventne ekipe i uposlenici u dispečerskim centrima i proizvodnim objektima Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH su na visokom stepenu spremnosti i ulažu vanredne napore kako bi posljedice trenutnog stanja bile ublažene, saopćeno je iz EP BiH.