BiH
0

Elektroprivreda BiH: Nismo odgovorni za obustavu saobraćaja u Sarajevu

FENA
U vezi s obustavom rada zaposlenika Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Gradski saobraćaj" d.o.o.Sarajevo (KJKP Gras), JP Elektroprivreda BiH saopćila je danas da obustava rada zaposlenika nije i ne može biti u vezi s obustavom isporuke električne energije.

Obustava isporuke električne energije izvršena je samo za poslovnu zgradu KJKP Gras d.o.o. Sarajevo, ali ne i za mehaničku radionicu, a posebno ne za tramvajski i trolejbuski saobraćaj, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.

Činjenica je da su dugovanja KJKP Gras d.o.o. Sarajevo za isporučenu električnu energiju velika. Nakon provedene procedure koja podrazumijeva slanje opomene i ponude za obročno plaćanje dospjelih računa, izvršeno je isključenje, odnosno obustava isporuke električne energije, navode iz Elektroprivrede BiH.

Obustava isporuke električne energije ne ometa procese rada u KJKP Gras d.o.o. Sarajevo. Iako je u sklopu poslovne zgrade, mehanička radionica ima svoje odvojeno napajanje električnom energijom koje i sada teče u kontinuitetu, što omogućava neometano obavljanje tehničkih pregleda vozila i otklananje kvarova, navodi se u saopćenju Elektroprivrede BiH.