Trebinje
0

Ekspodirala trafostanica Volujac

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U trafostanici Volujac kod Trebinja noćas je od eksplozije potpuno uništena krovna konstrukcija objekta, zidovi pomjereni iz ležišta, a prema prvim procjenama pričinjena šteta je oko milion KM. Radnik koji se nalazio u trafostanici u trenutku eksplozije, oko 02.00 sata, nije povrijeđen.

Zbog nastale havarije bez struje je bilo dvadestak trebinjskih sela, a radnici "Elektrohercegovine" uspjeli su u toku dana da obezbijede alternativno napajanje električnom energijom tog dijela općine.

Direktor "Elektrohercegovine" Miroslav Krstović potvrdio je Srni da je o havariji odmah obaviještena policija i dežurni tužilac, te da je još rano govoriti o uzrocima.

On je dodao da su radnici odmah uspjeli da obezbijede alternativno napajanje strujom potrošača, te istakao da je najvažnije da nije bilo povrijeđenih.

Prema Krstovićevim riječima, do sada nije bilo većih kvarova u ovom objektu, koji je pušten u pogon devedesetih godina i koji je uredno servisiran.

Prema nezvaničnim saznanjima, do ekplozije je, najverovatnije, došlo u samoj 35 kilovoltnoj trafostanici, a od jake detonacije pao je krov i pomjerili se zidovi.

Trafostanica će, verovatno, morati da se ruši i postavlja nova, a procenjuje se da će bar narednih pola godine stanovnici ovog dijela trebinjske opštine koristiti alternativno napajanje strujom.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje obavili su uviđaj, a tačni uzroci ekplozije će biti poznati nakon vještačenja.