Prekinuta takmičenja u Zenici
0

FOTO / Eksplodirao centralni bojler, oštećen Atletski stadion

Sarajevo-x.com
Velika eksplozija u energetskom bloku Atletskog stadiona Kamberovića polje u Zenici, koja se dogodila u noćnim satima oko 4.15 sati, prekinula je Atletsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u skoku u dalj, troskoku i kratkim sprinterskim disciplinama 60 metara i 60 metara sa preponama.
Foto: Zeda
Foto: Zeda
U ovom nesvakidašnjem tehnološkom incidentu niko nije povrijeđen, jer se sve desilo kada u objektu nije bilo nikoga, a ni na pješačkoj stazi pored stadiona i mjesta nezgode nije bilo građana.

Naime, u ranim jutarnjim satima došlo je do tehnološkog kvara i havarije na uređajima za zagrijavanje sanitarne vode za dio prostora koji se koristi za svlačionice na Atletskom stadionu.

Foto: Zeda
Foto: Zeda
Velika eksplozija centralnog bojlera uništila je kompletno postrojenje, oštetila sedam redova pokrivene betonske tribine i veći broj službenih prostora, koji se koriste kao svlačionice, zatim su oštećeni kancelarijski prostori, na prostorijama velikog pres-centra razbijeni su svi pregradni stakleni zidovi i vanjski stakleni zid, oštećena je mini teretana, kao i takozvani boksovi za smještaj opreme i uređaja za sportske priredbe, objavila je Zeda.
Foto: Zeda
Foto: Zeda
Službeno je rečeno da se ne radi o podmetanju bilo kakve eksplozivne naprave ili bilo kakvih hemijskih sredstava. Dalje istražne radnje će utvrditi koji je uzrok ove eksplozije u kojoj nisu bili ugroženi životi građana.

Odmah nakon saznanja da se desila ova havarija domaćin sportskih takmičenja, Atletski klub Zenica je donio odluku da se prekinu nadmetanja u trkačkim disciplinama, jer je oštećen i dio staze na kojoj se trebalo održati takmičenje.

Foto: Zeda
Foto: Zeda
Istražne radnje u vezi sa ovom tehnološkom havarijom su u toku.