Institut za traženje nestalih
0

Ekshumacije u Zvorniku i Bratuncu

FENA
Eksperti tuzlanskog odjela Instituta za traženje nestalih pod vodstvom Tužiteljstva Tuzlanskog kantona i dalje vrše paralelne ekshumacije na području Zvornika iz sekundarnih masovnih grobnica Kamenica 11 i Kamenica 12.

Kako je kazala glasnogovornica Tužiteljstva Jasna Subotić, danas je iz Kamenice 11 ekshumirano 25 nekompletnih tijela Srebreničana ubijenih srpnja 1995. godine.

Ukupno je iz ove grobnice do sada ekshumirano 19 kompletnih i 451 nekompletan ostatak, a iz Kamenice 12 izvađeni su kompletni ostaci jedne žrtve i 11 nekompletnih ostataka. Ukupno je iz ove grobnice izvađeno 15 kompletnih i 172 nekompletna tijela.

Glasnogovornioca Subotić kazala je da se u bratunačkom naselju Redžići još pretražuje teren na lokalitetu gdje je iz primarne grobnice do sada ekshumirano 23 tijela žrtava. Riječ je o stanovništvu bratunačke općine, i to o žrtvama iz 1992. godine, čija su tijela pokopana u pvc vrećama. I dalje se na tom lokalitetu vrše pretraživanja grobnih mjesta, dodala je glasnogovornica Subotić.