BiH
0

Ekonomski fakultet podržava svoje najbolje studente

FENA
Svečana ceremonija dodjele stipendija kompanije Tondach studentima Ekonomskog fakulteta, kao i promocija najboljih studenata Fakulteta bit će održana 22. decembra na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Na inicijativu kompanije Tondach koja je do sada podržavala Ekonomski fakultet u Sarajevu različitim vidovima podrške, odlučeno je da se uruči pet stipendija za studente s najvišim prosjekom. Ti studenti su: Tea Mioković (prosjek ocjena: 9,8), Mirna Pajević (prosjek ocjena: 9,8), Nedim Muratović (prosjek ocjena: 9,8), Lana Čolaković (prosjek ocjena: 9,6), Minela Nuhić (prosjek ocjena: 9,6), Emina Žunić (prosjek ocjena: 9,5), Haris Palalija (prosjek ocjena: 9,4) i bit će nagrađeni jednokratnom stipendijom s ukupnim fondom od 5.000 KM.

Ovi studenti se nalaze na listi od dvadeset studenata čiji je prosjek ocjena veći ili jednak 9,0 i koja je dobila naziv ''Dekanova lista''. Do sada, studente s ''Dekanove liste'' su stipendirale kompanije Deloitte i Tondach, porodica Efendić, omogućeno im je prisustvo na različitim konferencijama i predavanjima.

Neki od ovih studenata već su pronašli zaposlenje, dok ostali sigurno neće imati problem da se zaposle nakon završetka školovanja, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.