12.09.2012. u 09:07

Eko radionica i modna revija MLAZ u Počitelju

U Počitelju će se od 12. do 15. septembra 2012. dogoditi eko radionica i modna revija u svrhu promovisanja očuvanja okoliša, reciklaže i ponovnog korištenja otpadnog materijala.

Okupljanje obrazovanih mladih, inovativnih, kreativnih dizajnera/ica iz BiH i regije, u prostoru društva za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ u Počitelju u svrhu stvaranja visoke mode od nekonvencionalnih materijala, ima za cilj da napravi iskorak u svakodnevnom, uobičajenom prikazu mode i promoviše korištenje otpadnog materijala u dizajnerske svrhe. Najlon kese, kartoni, čepovi od boca i drugi nerazgradivi otpadni materijali tokom radionice će dobiti novu upotrebnu vrijednost.

Radionica pod nazivom "Waste is Taste" će se održati od 12. do 15. septembra 2012. godine u Počitelju, u inspirativnom prostoru MLAZ-ove galerije na otvorenom, gdje će dizajneri/ce biti okruženi skulpturama realizovanim u proteklim kiparskim kolonijama, počiteljskim kamenom i hercegovačkim zelenilom. Jedan od ciljeva ovog projekta je podizanje i jačanje ekološke svijesti, stoga će u sklopu radionice biti održano predavanje o aktuelnim ekološkim problemima i o važnosti zaštite i očuvanja prirodnog okoliša. Voditelj četverodnevne eko-radionice će biti Salih Teskeredžić, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, na odsjeku za produkt dizajn.

Dio aktivnosti ove radionice bit će realizovan zahvaljujući finansijskoj podršci i sredstvima koja je obezbijedila Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini.

Radovi nastali tokom radionice, kao i drugi radovi na temu, bit će predstavljeni na modnoj reviji u Multimedijalnom centru "Han" u Počitelju 15. septembra u 20.30 sati.

Pored standardizovane forme, revija će sadržavati i nekonvencionalan prikaz nastalih radova u sklopu nastupa Nadže Pušilo, balerine iz Sarajeva, i Faruka Jahića-Akija, koji će biti odjeveni u nekim od kreacija. Sponzori modne revije su Exclusive Lingerie (Banja Luka), IMK Kula d.o.o. (Gradačac), MK Slovenka d.d. (Donji Vakuf) i Rukom (Sarajevo).
(Klix.ba)
Tagovi: radionica


Komentari na članak - Ukupno: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Klix.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Klix.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Da biste mogli komentarisati ovaj članak, potrebno je da budete registrovani član Klix.ba portala. Ukoliko ste već registrovani na našem forumu, možete koristiti iste pristupne podatke.


Svi komentari

Najbolji odgovor na terorističke napade u Parizu je:

FACEBOOK PREPORUKE