Nakon cjelodnevnih pokušaja
0

Ekipe se probile do radnika Aluminija

SRNA
Nakon cjelodnevnih pokušaja, ekipe su se uspješno probile do mostarskog "Aluminija" u kome je polovina radnika od prethodne noći bila odsječena, radeći uzastopno dvije i po smjene, bez hrane i pića.

Iscrpljenim radnicima, koji se organizovano prebacuju izvan Aluminija, dostavljaju se hrana i napici.

Veći dio radnika, nakon što su odradili dvije i po smjene, stigao je kući, a ostali čekaju na prevoz manjim kamionetima i autobusima ispred kojih vozi mehanizacija koja razgrće višemetarske snježne nanose.

Što se tiče predstojeće noći, u obližnjoj pekari naručeno je 120 hljebova koji će biti dopremljeni radnicima u smjeni, saopšteno je iz Aluminija.

Akciju probijanja snježnih nanosa cijelog dana koordinisao je rukovodilac Službe zajedničkih poslova "Aluminija" Jure Sušac, u saradnji sa rukovodstvom fabrike i sindikatom. 

Zaposleni su priskočili u pomoć, a neki od njih prepješačili su čak 12 kilometara kroz mećavu da bi donijeli namirnice u Aluminij.

Iz ove fabrike apeluju na gradske vlasti da im hitno pomognu i da ih stave među prioritete. 
"Ako ne bude aktivnosti gradskih službi, a snijeg nastavi ovako da pada, strahujemo od ponavljanja današnjeg scenarija i ponovne borbe za dopremanje hrane i prevoz odsječenih radnika", navodi se u saopštenju