BiH
66

Ejubović: Prošla godina proglašena za najuspješniju u novijoj historiji Hadžića

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijećnici Općinskog vijeća Hadžići usvojili su Izvještaj o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća za 2015. godinu s izvještajem o radu radnih tijela Općinskog vijeća i Stručne službe za poslove Općinskog vijeća.

Usvojeni su i Izvještaj o radu Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Hadžići za 2015. godinu te Program rada za 2016. godinu.

"Godina koja je iza nas proglašena je za najuspješniju godinu u novijoj historiji Hadžića s mnogobrojnim projektima i izvršenjem budžeta od više od 15 miliona KM. Ova godina, 2016., ima velike izglede da bude uspješna. Stavit ćemo u funkciju novu osnovnu školu Hadžići, realizovat ćemo mnogobrojne infrastrukturne projekte kroz izgradnju vodovoda, kanalizacije, puteva, dječijih i sportskih igrališta. U isto vrijeme obezbijedit ćemo uslove za zapošljavanje. Kupili smo krajem godine 96 dunama bivše PDI 'Bjelašnica' i mi smo u gruntu upisani kao vlasnici. Taj lokalitet ćemo sada očistiti i ponuditi domaćim i stranim investitorima", kazao je načelnik Općine Hamdo Ejubović.

Najavio je da će se nastaviti s izgradnjom turističkih potencijala na području općine i s podsticajima poljoprivrednoj proizvodnji.

"Kao i prošle godine i ove ćemo raspisati konkurs za dodjelu plastenika, ali i za zasade novih malinjaka. Isto tako ostaje od ranije podsticaj Općine na kupovinu poljoprivrednih mašina i mehanizacije - rekao je Ejubović obrazlažući Program rada Općine za 2016. godinu", saopćeno je iz Općine Hadžići.