Prvo odstranjeno mrtvo tkivo
0

Ejmi Hadrović čeka na transplantaciju kože

Sarajevo-x.com
Liječnici Klinike za plastičnu hirurgiju Bogenhauzen u Minhenu obavili su nekoliko operativnih zahvata kako bi odstranili mrtvo tkivo na tijelu Ejmi Hadrović, koja je početkom januara stradala u eksploziji plina u porodičnoj kući u Sarajevu, potvrdio nam je Mustafa Hiroš, šef hirurgije KCUS-a.

"Pacijentica, koji je operisao jedan od najboljih evropskih hirurga doktor Milomir Ninković, trenutno je u stabilnom stanju i polako se oporavlja. Sve ide po planu, u prvoj operaciji otklonili su uništeno tkivo sa lica i ruku, jučer su operisali noge, a ukoliko sve bude teklo po planu, već sljedeće sedmice doktori će krenuti sa transplantacijom kože na površine koje su bile zahvaćene opekotinama", izjavio je Hiroš, kojeg doktor Ninković svakodnevno obavještava o stanju povrijeđene Ejmi Hadrović.

Hiroš upozorava kako će uspješnost budućih intervencija zavisiti i od njene osjetljivosti na antibiotike, istakavši da pacijentica trenutno reaguje samo na jednu vrstu antibiotika.

Podsjećamo, porodica Hadrović iz općine Stari Grad povrijeđena je u eksplozije plina koja se desila 11. januara u njihovoj porodičnoj kući. Ejmi (44) je dobila opekotine po cijelom tijelu, dok su njen suprug i djeca lakše povrijeđeni.