BiH
246

Efendić potpisao prvu građevinsku dozvolu s ASA grupacijom

FENA
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je danas s generalnim direktorom ASA ŠPED-a Abdulahom Povlakićem građevinsku dozvolu za izgradnju proizvodno-poslovnog objekta u Rajlovcu.

Time su stvoreni uslovi za početak radova na izgradnji centra namijenjenog proizvodnji hrane, vrijednog oko 13 miliona KM.

Izgradnjom ovog objekta planirano je zapošljavanje oko stotinu radnika što je od izuzetne važnosti za Općinu Novi Grad.

Efendić je izrazio zadovoljstvo što je prva građevinska dozvola potpisana upravo s ASA Grupacijom, jednim od najozbiljnijih bh. investitora.

Potpisivanje dozvole za građanje pomenutog objekta uslijedilo je nakon što je investitor projekta ispunio sve zakonom predviđene obaveze, i u općinski budžet uplatio oko 180.000 KM na ime plaćanja zemljišne rente.

"Zadovoljstvo nam je što je naša grupacija prvi investitor koji kreće u realizaciju projekta u prvom mandatu načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića i nadamo se da ćemo ostvariti uspješnu saradnju. Radovi bi trebali biti okončani za oko šest mjeseci", istakao je Abdulah Povlakić.

Dogovoreno je da načelnik Efendić u narednom periodu posjeti ASA Grupaciju, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad.