BiH
157

Efendić: Ni Općina ni ja nemamo ništa s lecima koji se dijele u moje ime

Klix.ba
Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad (Foto: Klix.ba)
Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad (Foto: Klix.ba)
U nekim naseljima Općine Novi Grad Sarajevo dijele se leci na kojima su ispisane negativne teze o aktuelnom načelniku Općine Semiru Efendiću, koji poručuje da je "vjerovatno riječ o aktivnostima SDP Novi Grad".

Na lecima su ispisane teze o svim projektima u Općini Novi Grad, s kojima se očito neko ne slaže kako su sprovedeni, ironično prigovarajući načelniku Efendiću.

"Posljednjih dana građani sa Alipašinog Polja, Švrakinog Sela i drugih novogradskih naselja obavještavaju me kako su na adrese dobili letak na kojem se nalazi moje ime i prezime i fotografija, sa čudnim sadržajem. Ovim putem obavještavam naše sugrađane da ni ja lično niti Općina nemamo ništa sa tim letkom. Prema mojim informacijama to su aktivnosti općinske organizacije SDP-a Novi Grad koji očito pokušavaju voditi neku negativnu kampanju. Bilo bi korektno u najmanju ruku da se potpišu ispod toga što rade, pa da građane ne zbunjuju, i da kampanju vode u vremenu koje je za to zakonom određeno", istakao je Efendić.

Očito je da se u predizbornu kampanju krenulo prerano, te da pojedinci ili određene grupacije na ovaj način žele diskreditovati protukandidate.