Više od 40 stručnjaka
0

Edukacije medicinskog osoblja za rehabilitaciju žrtava mina u BiH

FENA
Nevladina austrijska organizacija HOPE '87 sa sjedištem u Sarajevu organizira danas i sutra prvi seminar pod nazivom "Bio-psiho-socijalni model u rehabilitaciji i WHO-ICF klasifikacija".

Seminaru će prisustvovati predstavnici Ministarstva zdravstva Federacije BiH, te 40 medicinskih stručnjaka iz cijele BIH.

Seminar se realizira u okviru projekta "Rehabilitacija i socijalna integracija mladih". Jedan od glavnih ciljeva tog projekta je poboljšanje vještina medicinskog osoblja CBR-ova i CMH-ova u rehabilitaciji žrtava mina u BiH po internacionalno usvojenim standardima.

Edukacija i trening medicinskog osoblja iz medicinske rehabilitacije su od velikog značaja za uspostavljanje najbolje prakse za kvalitetnu i stručnu medicinsku rehabilitaciju žrtava mina.

Institucionalnu podršku tom projektu koji finansira OFID (Opec Fund for International Development) Land Oberoesterreich i UNESCO Fondacija pružaju i ministarstava zdravlja FBiH I RS.

HOPE '87 (Hundreds of Original Project for Employment) od 1993. godine implementira projekte pomoći ratom ugroženom stanovništvu u BiH svih marginaliziranih grupacija posebno iz domena zdravstva.

Seminar će biti održan u u hotelu Hollywood na Ilidži kod Sarajevu.