BiH
4

Edin Džeko pomaže djeci iz Udruženja Obrazovanje gradi BiH

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
(Foto: FENA)
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac, igrač Manchester Cityja i UNICEF-ov ambasador Edin Džeko danas je u jednom od sarajevskih kafića razgovarao s Jovanom Divjakom, predsjednikom Udruženja Obrazovanje gradi BiH.

"S obzirom na to da Udruženje radi s djecom, žrtvama rata i invalidnom djecom, ali se bavi i talentovanom djecom, Džeko će kao veoma talentovan fudbaler svakako doprinijeti radu Udruženja. On je jedan od onih koji pronosi priču o bh. mladim ljudima",rekao je za Agenciju Fena Jovan Divjak, predsjednik Udruženja Obrazovanje gradi BiH.

To znači, kako je istakao, da Džeko učestvuje u aktivnostima Udruženja, na čiji je prijedlog bio kandidovan za Šestoaprilsku nagradu Sarajeva, koja mu je na ovogodišnjoj ceremoniji u Narodnom pozorištu u Sarajevu i dodijeljena.

"To je upravo jedan od naših uspjeha podrške mladim ljudima u BiH", dodao je Divjak.

Udruženje obrazovanje gradi BiH kandidovalo je Džeku za ovogodišnju Šestoaprilsku nagradu uz obrazloženje da je među svjetskom javnošću poznat kao ličnost koja plijeni visokim moralom i filantropijom.

Među brojnim nagradama koje je do sada dobio, Šestoaprilsku nagradu izdvojio je kao posebno priznanje koje za njega znači veliku čast i privilegiju, ali i obavezu postizanja novih uspjeha, među kojima je svakako njegov rad s djecom iz Udruženja Obrazovanje gradi BiH“.