Spreman na razgovore s Dodikom
0

Džombić: Od "osvježenja" se došlo do toga da ode cijela Vlada

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić spreman je na razgovor s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom o potrebi da se uvede neki "novi impuls" u Vladi RS-a.

Nakon što je vrh SNSD-a sinoć zaključio da Dodik obavi razgovor o radu izvršne vlasti, Džombić je danas u izjavi novinarima u Zvorniku rekao da datum sastanka zavisi "od termina i raspoloženja predsjednika RS-a“.

"Koliko sam do sada vidio iz izjava, ocijenjeno je da je Vlada radila u skladu sa ustavnim i zakonskim ovlaštenjima, te da je u datim ekonomskim mogućnostima postigla maksimalno, ali da postoji većina u rukovodstvu koja smatra da je potrebno osvježenje, a onda je iz tog osvježenja došlo i do konstrukcije da bi trebalo da ode čitava Vlada", kazao je Džombić.

Istaknuo je da će u razgovoru s Dodikom vidjeti očekivanja Dodika i SNSD-a i onda će se, kaže, donijeti najbolja odluka i za Vladu i za RS.

Ministar policije RS-a Stanislav Čađo nije danas želio posebno da komentira to što se i njegovo ime "pominje“ u tvdnjama o promjenama u Vladi, dok je ministar prosvjete Anton Kasipović rekao da postoje organi koji daju i uzimaju mandate.

"Smatrao sam i 2010. da bi mnogo bolje bilo da smo imali jedan potpuno novi sastav vlade", ustvrdio je Kasipović.