BiH
0

Džombić: Najbitnije je da nema ljudskih žrtava i povrijeđenih

FENA
Aleksandar Džombić
Aleksandar Džombić
Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je večeras da prema trenutnim informacijama kojima raspolaže nema ljudskih žrtava i ozlijeđenih uslijed snježneg nevremena u tom entitetu.

On je potvrdio da su svi putnici koji su bili "blokirani" evakuirani, uključujući i osam putnika kod Tjentišta.

"Jedna ekipa za čišćenje snijega iz Hercegovina puteva koja je krenula ka Čemernu ostala je bez goriva, ali je prema njima krenula druga ekupa koja treba da ih deblokira“, rekao je Džombić za Radio RS-a.

Problem je i činjenica da je teška situacija u Planinskom dobru u Nevesinju, gdje su na tri farme muznih krava ostala "odsječena“ već dva dana četiri radnika, a pomoć bi trebalo im stigne tokom večeri, ali do treće neće uspjeti.

"Najbitnije da nema niko da je u ovom trenutku 'zarobljen' snijegom, ali je situacija teška i mnogi magistralni i regionalni putevi nisu prohodni. Do Kalinovika se u ovom trenutku ne može doći“, kazao je entitetski premijer i dodao da su sve raspoložive ekipe stavljene u funkciju kako bi se saobraćaj normalizirao.

On je apelirao na građane da ne kreću na put ukoliko nemaju veliku potrebu, te najavio da će se prati dalja situacija usljed sniježnih padavina i u skladu s tim donositi odluke.