Ručak u Sarajevu
0

Džombić i Milanović razgovarali o izgradnji mosta preko rijeke Save

SRNA
Aleksandar Džombić
Aleksandar Džombić
Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić danas je tokom radnog ručka sa premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem pokrenuo pitanja koja se odnose na izgradnju Hidroelektrane "Dubrovnik 2" i mosta preko rijeke Save.

"Definitivno je istaknuto da postoji spremnost i dogovorili smo da resorni ministri komuniciraju i predlože rješenje kako da se to radi", izjavio je Džombić novinarima u Sarajevu nakon neformalnog radnog ručka sa hrvatskim premijerom Milanovićem. Predsjednik Vlade Republike Srpske istakao da je riječ o pitanjima koja se moraju rješavati bez obzira na ulazak Hrvatske u Evropsku uniju.

"Granični prelaz na Savi je predviđen i sredstva su obezbijeđena za prelaz i samo je pitanje tehnike kako da krenemo  u izgradnju mosta vrijednog oko 30 miliona eura. Mi imamo rezervisana sredstva", rekao je Džombić. On je napomenuo da je, u slučaju da  izgradnja mosta ne  bude prioritet Hrvatske, Republika Srpska ponudila da sama krene u tu investiciju, a da naknadno bude dogovreno kako će Hrvatska izmiriti svoj dio obaveza. 

Džombić je naglasio da je današnji radni ručak sa hrvatskim premijerom organizovao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, te da je prisustvovao i ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić. Predsjednik Vlade Republike Srpske nije mogao da komentariše zašto sastanku nisu prisustvovali ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija i predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić.

Ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić rekao je  novinarima  da je dobro što Hrvataska ulazi u EU jer se i BiH mora spremati za evropsko tržište.