BiH
37

Dževad Bećirević proglašen "Najnačelnikom opštine u BiH"

Klix.ba
Dževad Bećirević
Dževad Bećirević
Na svečanoj ceremoniji održanoj 5. jula 2012. godine u Kongresnoj dvorani sarajevskog hotela Holiday Inn, Agencija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, po odluci žirija sastavljenog od najuglednijih menadžera i naučnih radnika iz regije, proglasila je načelnika sarajevske Općine Centar Dževada Bećirevića "Najnačelnikom opštine u BiH" za 2012. godinu.

Ceremonija, na kojoj su proglašeni i najuspješniji menadžeri za ovu godinu, održana je u prisustvu velikog broja uvaženih zvanica, među kojima je bio i visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko, članovi diplomatskog kora u BiH, vanjskotrgovinske komore BiH i privrednih komora iz oba bosanskohercegovačka entiteta te ostali gosti.

Prilikom proglašenja Dževada Bećirevića Najnačelnikom za 2012. godinu rečeno je da je to priznanje za njegovo uspješno osmogodišnje vođenje Općine Centar tokom dva uzastopna načelnička mandata, kontinuiranim ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, saobraćajnice, ambulante, uređenje parkova, izletišta, vodovodne i kanalizacione mreže, javne rasvjete i svega što doprinosi boljem životu građana, kao i za razvoj demokratskih odnosa na području općine Centar.

Osim načelnika Bećirevića pomenuto specijalno priznanje su također dobili: Mićo Mićić - Opština Bijeljina, Armin Halitović – Općina Bosanska Krupa, Nermin Ogrešević – Općina Cazin i Smiljan Vidić – Općina Čapljina.

U izboru za Menadžera 2012. godine, od više stotina prijavljenih kandidata stručni žiri je izabrao 24 najbolja menadžera iz 15 zemalja, koji su ostvarili veliki uspjeh i dobre rezultate u ekonomskom razvoju, investicijama, ekologiji, kvalitetu rada i zapošljavanju.

Uručene su i nagrade najuspješnijim ambasadorima, ljudima iz nauke i zdravstva te gradonačelnicima i načelnicima u slijedećim kategorijama: Nagrada za životno djelo, Ličnost godine regije, Najmenadžeri decenije, Privredna ličnost godine, Super šampioni biznisa, Najmenadžeri regije, Najbolje evropske kompanije, Najkompanija iz BiH, Najmenadžer u bankarstvu, Privredni podvig godine te Specijalna priznanja.