BiH
0

Džemal Šabić generalni direktor RTVFBiH

FENA
Upravni odbor RTVFBiH je, na danas održanoj sjednici nakon procedure provedene temeljem raspisanog natječaja, na funkciju generalnog direktora RTVFBiH izabrao Džemala Šabića, zaposlenika u RTVFBiH i dosadašnjeg vršitelja dužnosti generalnog direktora.

Upravni odbor u saopćenju za javnost navodi da je proceduru izbora generalnog direktora provodio u uvjetima nesvakidašnjih političkih pritisaka kojima je osnovni cilj bio da ga se od započetog postupka odvrati, a čin izbora generalnog direktora odgodi za neka buduća vremena.

"Obvezu izbora generalnog direktora Upravnom odboru je nalagao raniji Zakon o RTVFBiH. Poštujući taj zakon Upravni odbor je raspisao natječaj i isti, bez obzira na to što je u međuvremenu usvojen novi zakon, bio u obvezi i dovršiti. Postupanje, međutim, po zakonu ne znači i suprotstavljanje reformiranju RTVFBiH i Javnog RTV sustava BiH. Te reforme je ovaj upravni odbor snažno podupirao svih prethodnih godina, često i u situacijama kada je, poradi guranja u prvi plan parcijalnih interesa, zbog njih trpjeti morala i sama RTVFBiH. Upravni odbor RTVFBiH i ovom prigodom apelira na institucije vlasti u FBiH da, što je moguće prije, dovrše proceduru izbora novog Upravnog odbora i time stvore pretpostavke za konstituiranje korporacije kao bitne karike u procesu dovršenja reforme Javnog RTV sustava BiH, ali i kao pretpostavke stabilizacije RTVFBiH", navodi se u saopćenju.