BiH
3

Džeko produžio angažman s UNICEF-om: Najsretniji sam kad vidim dječiji osmijeh

Klix.ba
Foto: UNICEF
Foto: UNICEF
Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko, koji je od 2009. godine prvi ambasador UNICEF-a iz BiH, prihvatio je u utorak poziv predstavnika UNICEF-a za BiH Aymana Abu Labana da produži angažman ambasadora dobre volje za dobrobit sve djece.

"Proteklih godina dali ste svoj veliki svoj doprinos u promociji prava djece u Bosni i Hercegovini, posebno one najranjivije, i nadam se da ćete nastaviti da budete uvjerljiv i elokventan zagovornik dječijih prava koji je uvijek u mogućnosti privući pažnju na probleme s kojima se djeca susreću kao i na druge teme bitne za djecu. Također sam uvjeren da vaša reputacija, talent i pojava u medijima i javnosti pomoći UNICEF-u da pošalje jake poruke kojima će doprijeti do srca i misli naroda u BiH”, kazao je Abu Laban Džeki prilikom predavanja pozivnog pisma u Trening kampu Reprezentacije BiH u Zenici predstavnik UNICEF-a, stoji na stranici zasvakodijete.ba.

Džeko je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje.

"Sretan sam da vam kažem jedno veliko da, i da nastavimo kao i do sada pomagati da sva djeca u Bosni i Hercegovini imaju jednake mogućnosti. Kao i uvijek do sada, sretan sam što imam priliku biti dio UNICEF priče, na što sam posebno ponosan. Najsretniji sam kada vidim dječiji osmijeh i rad sa djecom me svaki put iznova i iznova ispunjava, daje mi snagu da istrajem. Jedni smo drugima najveća podrška”, kazao je kapiten Zmajeva.

Tokom proteklog angažmana kao ambasadora dobre volje UNICEF-a, Džeko je bio vrlo posvećen radu s djecom, učestvovao u kampanji "Govorimo o mogućnostima", na svoj rođendan pozvao cijelu reprezentaciju da se pridruži zagovaranju prava djece sa i bez poteškoća kroz utakmicu koju su djeca odigrala s njima, kao i utakmicu simboličnog naziva "Svi na jednom mjestu".

Džeko je posjetio i brojne škole širom BiH pronoseći poruke o dječijim pravima, i govoreći o svom primjeru ohrabrivao ih da vjeruju u sebe i slijede svoje snove vrijedno radeći i učeći. Učestvovao je i u brojnim promotivnim spotovima koji promoviraju prava djece.