BiH
0

Dvorana "Srce" u Buča Potoku će biti završena do 2013.

Sarajevo-x.com
Radovi na izgradnji sportske dvorane "Srce" u Buča Potoku idu utvrđenom dinamikom. Naime, radnici firme “Unigradnja” ovih dana betoniraju temelje za ovu sportsku dvoranu.

Okvirna vrijednost projekta, u što je uključena i izgradnja objekta, vanjsko uređenje i opremanje, je četiri miliona KM. Projekat će se realizirati u periodu od 2011. do 2013. godine. Prema idejnom projektu sportska dvorana će se moći koristiti za košarku, rukomet i ostale dvoranske sportove.

        Podsjećamo, gabaritne dimenzije objekta su 54,80x27,80 metara dužnih. Ukupna bruto površina objekta je oko 1.800 metara kvadratnih. Objekat se sastoji od suterena, prizemlja i galerije iznad ulaznog dijela. U suterenu je smještena trenažna dvorana, prostorije za rekvizite, četiri svlačionice, sanitarije za sportiste i invalidne osobe.         
             
Uređenjem prostora između ulica Adema Buće i Trebinjska do sada je u okviru sportsko-rekreativnog centra "Srce" izgrađen sportski teren sa vještačkom travom i dječije igralište sa mobilijarom. Cijeli prostor je osvijetljen i povezan pješačkim stazama i ovo je prva trenažna dvorana na potezu Rajlovca-Dolac.