BiH
1

Dvoje Sarajlija osumnjičeno za navođenje Bugarke na prostituciju

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dvije osobe iz Sarajeva, inicijala J.P. i J.Ć., osumnjičene su za krivično djelo navođenje na prostituciju. Oni su, zajendo sa još jednom osobom, uhapšeni u akciji Koridor, koju su proveli službenici Federalne uprave policije.

Akcija Koridor izvedena je u četvrtak u Sarajevu, a pretreseno je pet objekata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo. Slobode su lišene tri osobe nad kojima se vrši kriminalistička obrada.

Dvije osobe iz Sarajeva se sumnjiči da su, putem novinskih oglasa, navodili i podsticali na pružanje seksualnih usluga državljanke Bugarske. Ilegalna aktivnost se odvijala u stanu u Sarajevu koji su pod zakup uzeli prijavljeni, a žrtva je imala u prosjeku pet do šest klijenata dnevno.

U skladu s propisanim pravilima o postupanju sa žrtvama trgovine ljudima, državljanka Bugarske je predata u nadležnost Službe za poslove sa strancima te je smještena u sigurnu kuću.

Tokom dana će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predati u nadležnost postupajućeg tužioca, a svi izuzeti predmeti bit će proslijeđeni u Centar za forenzičku i informatičku podršku na potrebna vještačenja, saopćeno je iz FUP-a.