Prvenstvo frizera BiH
0

Dvije titule za Harisa Ahmetovića, nagrađeni i Karišik, Cumbo...

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Klub frizera i kozmetičara Tuzla danas je u dvorani Mejdan organizovao Savezno prvenstvo frizera BiH i Otvoreno prvenstvo grada Tuzle.

Predsjednik tuzlanskog udruženja Enes Mustačević, naglašava kako je cilj prvenstva razvoj savremenih tokova frizerske struke.

"Razmjenom ideja i iskustava želimo evropskoj i svjetskoj baštini u oblasti estitike ponuditi naše koncepte ljepote kose i tijela", rekao je Mustačević.

Na prvenstvu u Tuzli učešće su uzeli frizeri iz svih krajeva BiH koji su se takmičili u nekoliko kategorija.

U kategoriji fen frizura titula je pripala Harisu Ahmetoviću iz Sarajeva, u kategoriji tehnika žene prvoplasirani je Ado Karišik (Sarajevo), u kategoriji muška ulična moda najbolja je Nedreta Ikanović (Tuzla), u kategoriji žene ulična moda pobjedila je Aida Omerović (Tuzla), u konkurenciji juniora najbolja je Biljana Vukotić (Banja Luka), u kategoriji full fashion prvoplasirana je Žana Cumbo (Banja Luka), u šišanju najviše je pokazao Emir Mujkić (Doboj istok), dok je u tehnici za muškarce pobjedu odnio Haris Ahmetović, kojem je ovo druga titula.

Prva tri frizera iz svake kategorije dobili su pehar i diplomu, a najbolji će našu zemlju predstavljati na Evropskom prvenstvu frizera u Beču koje se održava 25. i 26. marta.