Protest pred zgradom Vlade KS
187

Dvije stotine policajaca će tražiti Budimlićevu ostavku

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Najmanje 200 policajaca će prisustvovati danas od 11 sati mirnom protestu pred zgradom Vlade i Skupštine KS kako bi skrenuli pažnju na probleme u policiji te tražili ostavku ministra unutrašnjih poslova KS Muhameda Budimlića, potvrdio je za Klix.ba predsjednik Sindikata policije KS Nedžib Đozo.

"Od dolaska Budimlića na ovu poziciju poljuljani su međuljudski odnosi u policiji, nabavio nam je najlošiju opremu, nije reagovao na blaćenje policajaca, što je isto kao da je on to činio te ne želi da razgovara s predstavnicima sindikata. Pisali smo mu pisma tražeći razgovore, koji i kad bi se desili počeli bi i završili njegovim monologom, a onda je čak otišao dotle da on u ime sindikata saziva sastanak, što ukazuje na to da mu uopće nije jasna uloga sindikata", kaže Đozo za naš portal najavljujući mirni protest.

Dodaje kako sindikat vodi računa o tome da ne bude ugrožena osnovna funkcija policije te će na protest, koji bi trebao potrajati oko pola sata, izaći samo jedan broj policajaca.

"Ovo je najružnija stvar koja se može desiti jednom policajcu, da na ulici traži svoja prava. Mi se svaki dan suočavamo s tim, svaki dan smo na ulici i dosta nam je toga, ali, nažalost, moramo izaći i upoznati javnost o stvarnom uzroku problema. Ne očekujemo da će ministar otići, ali ćemo i na ovaj način istaći svoje probleme, koje ćemo u budućnosti nastojati, koliko je to moguće, završavati putem institucija, kako bismo izbjegli daljnje izlaske na ulicu", istakao je naš sagovornik.