Tuzla
0

Dvije osobe uhapšene zbog prodaje droge

FENA
MUP Tuzlanskog kantona
MUP Tuzlanskog kantona
Službenici policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kanton (MUPTK), Odjeljenje za posebne namjene, Krimobavještajno odjeljenje i Policijska stanica Zapad došli su do operativnih saznanja da Ivica D., rođen 1975. godine, udruženo sa Alenom G., oba nastanjena u Tuzli, vrši prodaju opojne droge heroin.

S tim u vezi, policija je jučer u Tuzli primjetila Ivicu D., zajedno sa Sanelom B., koji je od ranije policiji poznat kao uživatelj droge, u putničkom motornom vozilu marke "škoda" i vozilo zaustavila.

Tom prilikom, Ivica D. je odbacio kutiju cigareta u kojoj se nalazilo šest paketića od najlona sa sadržajem praškaste materije, za koju je vještačenjem u krim. tehnici MUP TK-a utvrđeno da se radi o opojnoj drogi heroin, ukupne mase od oko 4,432 grama. Obje osobe su lišene slobode i privedena u službene prostorije MUP TK-a.

Istog dana, službenici MUP TK-a su prema naredbi Općinskog suda Tuzla, a uz saglasnost kantonalnog tužioca, izvršili pretres "škode", koje koristi Sanel B. i "mercedesa", koje koristi Ivica D., kao i pretres dva stambena objekta koje koriste Ivica D. i Alen G.. Tom prilikom nisu pronađeni predmeti, koji se mogu dovesti sa izvršenjem krivičnog djela.

Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnešen je izvještaj o učinjenom krivičnom djelu, protiv Ivice D., zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1 KZ FBiH.