BiH
0

Dvije osobe poginule u saobraćajnoj nesreći kod Mostara

NINA
Sinoć, 21. aprila, u 18.35 sati na sjevernom izlazu iz Mostara na magistralnoj cesti M-17 dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale.

Do teške nesreće došlo je uslijed nepažnje i prevelike brzine vozila, saznaje NINA od očevidaca. U direktnom sudaru poginuli su Ante Popović, rođen 1954., iz Slatine kod Metkovića, koji je upravljao vozilom Škoda Octavia, registracijskih oznaka DU 590-CF. Na mjestu suvozača poginula je Antina supruga Ankica Popović, rođena 1961. Vozač kamiona marke Mercedes Vlado Ramljak ostao je nepovrijeđen.

Na lice mjesta izašli su službenici saobraćajne policije PU Mostar, pripadnici Vatrogasne službe i tužiteljica Irena Drinovac. Prema izjavama očevidaca, vozilo Škoda, kojim je upravljao Popović, kretalo se velikom brzinom iz smjera Sarajeva prema Mostaru.

Od suvozača iz kamiona sazbaje se kako su oni primijetili Škodu da im se približava iz suprotnog smjera i da vozi suprotnim trakom. "Vidjeli smo se na udaljenosti od preko 100 metara. Svirali smo mu da se vrati u svoju traku, nije bilo drugih vozila, ali sve se dogodilo u dvije sekunde. Nismo mogli izbjeći vozilo i začuo sam samo jak prasak", izjavio je suvozač iz kamiona koji se nije htio predstaviti.

Ante Popović poginuo je na licu mjesta, dok je njegova supruga, prema izjavama očevidaca, bila živa još oko dvije minute. Međutim, nije se moglo pomoći jer se vozilo moralo rezati kako bi se izvukla njihova tijela. Saobraćaj je do završetka očevida bio zatvoren u oba smjera do 22 sata.