BiH
0

Dvije osobe krivotvorile datume na mlijeku Tuzlanske mljekare

Piše: D. Brkić
Mljekara Tuzla
Mljekara Tuzla
Službenici Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije MUP-a TK dostavili su izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzla protiv dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo obmane kupaca. Riječ je o državljaninu Slovenije T. A. iz Sežane i A. O. iz Tuzle.

Podsjetimo, u kontroli Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzla u Mljekari Tuzla, pronađeno je 60.000 litara Alpskog mlijeka sa 3,5 posto mliječne masti, koje nije bilo bakteriološki ispravno. Mlijeko je bilo namijenjeno za tržište Makedonije i Kosova.

Tokom policijskog uviđaja u Mljekari Tuzla pronađeni su predmeti koji su se koristili prilikom krivotvorenja datuma proizvodnje i roka trajanja proizvoda. Neispravno mlijeko je stavljeno van prometa, a policijski službenici su obavili razgovor sa odgovornim osobama i zaposlenicima mljekare.

Nakon podnesenog izvještaja Kantonalnom tužilaštvu Tuzla, službenici Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije nastavili su rad na rasvjetljavanju slučaja i utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih osoba.