Veso Vergar
0

"Dva HDZ-a nastavljaju s politikom koja garantuje ravnopravnost Hrvata u BiH"

FENA
Odbacujući tvrdnje i napise pojedinih medija kako "Čović i Lagumdžija prave vlast bez Bože Ljubića", glasnogovornik HDZ-a 1990 Veso Vergar kazao je kako sporazum između dva HDZ-a nije ugrožen te da će te stranke nastaviti s radom na svojim političkim ciljevima koji garantuje ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH.

"Mi ćemo nastaviti svoju politiku jer smo čvrsto uvjereni da jedino ona garantuje ravnopravnost hravatskom narodu u BiH i stabilnost cijeloj Bosni i Hercegovini", kazao je Vergar.

On je odbacio napise o tome da Čović i Lagumdžija prave vlast bez Ljubića, dodavši kako je riječ o novinama koje su, u stvari, stranački bilten u funkciji politike SDP-a i Zlatka Lagumdžije te njihovih političkih satelita.

"Meta napisa Dnevnog lista nakon izbora prvenstveno su HDZ-a 1990 i HDZBiH, a sve s ciljem kako bi njihovi politički protivnici došli na vlast na način koji je nezakonit i neustavan", tvrdi Vegar, uz napomenu kako bi dva HDZ-a bila neozbiljni politički partneri kad bi jedna novina i takva propaganda mogla ugroziti njihovo partnerstvo.