Čeka se konkurs
0

Dušan Mijatović v. d. direktora Elektroprenosa

SRNA
Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje
Upravni odbor "Elektroprenosa BiH" imenovao je Dušana Mijatovića za vršioca dužnosti generalnog direktora i vršioce dužnosti izvršnih direktora, te donio odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanja generalnog i izvršnih direktora, izjavio je Srni predsjednik UO Ibrahim Čolakhodžić.

"Donesena je odluka o raspisivanju javnog konkursa za generalnog direktora i izvršne direktore za rad i održavanje sistema, za finansije i administraciju i pravne poslove na mandatni period od tri godine", rekao je Čolakhodžić, dodajući da je donesena odluka i o formrianju komisije za provođenje konkursa.

On je precizirao da je za vršioca dužnosti izvršnog direktora za rad i održavanje sistema imenovan Vinko Vukić, za finansije i administraciju Zlatko Vidović, a za pravne poslove Ramiz Mehmedagić.

Čolakhodžić je kazao da je odluka juče proslijeđena na saglasnost članovima akcionarske skupštine premijerima RS i FBiH Miloradu Dodiku i Mustafi Mujezinoviću.

"Oni bi danas trebalo da se u pisanoj formi oglase, a ukoliko to ne učine, znači da su prećutno saglasni sa odlukama koje će u tom slučaju danas stupiti na snagu. Time će biti stvoreni uslovi da uprava kompanije počne da radi u punom kapacitetu", naveo je Čolakhodžić.

Čolakhodžić je kazao da je Uprava zadužena da shodno nadležnostima i odgovornostima pristupi realizaciji validnih investicionih odluka, obezbjeđenju uslova za pogonsku spremnost kompanije kroz adekvatno investiciono i tekuće održavanje, kao i pripremi izvještaje o radu i poslovanju kompanije u prošlom i planove za naredni period.

On je rekao da je važno naglasiti da je Upravni odbor juče radio u punom sastavu i da su svi glasali za odluke.