BiH
255

Duraković: SDA se u Srebrenici naklonila SNSD-u i to su ozbiljni problemi

Piše: I. P.
Ćamil Duraković (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Ćamil Duraković (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković smatra kako je izgubio podršku Stranke demokratske akcije u Srebrenici koja se, tvrdi on, naklonila SNSD-u.

"Ono što mogu reći je da smo imali turbulentu sjednicu Skupštine Općine Srebrenica na kojoj su preovladale neke loše politike koje više neću da tolerišem. Danas se najveća bošnjačka stranka, Stranka demokratske akcije, između pozicije načelnika Općine i njegovog stava odlučila za stav Saveza nezavisnih socijaldemokrata i predsjednika Radomira Pavlovića. Prevladala je bošnjačka većina koja je dala vjetar u leđa poziciji SNSD-a, a ne načelnika", rekao je Duraković za Klix.ba.

On je istakao kako je na današnjoj sjednici branio opći interes Doma zdravlja u Srebrenici u odnosu na SNSD koji želi postaviti svoga direktora u tu ustanovu.

Naime, sjednica Skupštine danas je prekinuta nakon što je izglasana smjena direktora JZU Dom zdravlja Srebrenica Nenada Miloševića, a za vršioca dužnosti direktora izabran je Aleksandar Jovanović.

"Ja sam pokušao biti na poziciji funkcionalnosti Doma zdravlja koji je neophodan za lokalnu zajednicu, ali su preovladale sujete i lični interesi da se neko smijeni samo zato što su politički odnosi narušeni. SDA se naklonila SNSD-u i to su za mene ozbiljni problemi jer sam izgubio podršku najveće stranke u Općini i ja ću razmisliti o daljnjim postupcima", objasnio je Duraković dodavši da će svoj poptuni stav iznijeti nakon Kurban bajrama jer ne želi sebi i svojoj porodici kvariti sveti blagdan.