BiH
0

Dunjić: Nema naznaka da će biti kontra-mitinga tokom obilježavanja stradanja u Dobrovoljačkoj

Piše: Am. Dž.
Velimir Dunjić (Foto: Srna)
Velimir Dunjić (Foto: Srna)
Članovi Pododbora Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih događaja na čelu sa predsjednikom Velimirom Dunjićem sastali su se danas sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo povodom predstojećeg obilježavanja stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine.

"Sastanak je bio preliminarni. Podnijeli smo zahtjev za održavanje skupa shodno Zakonu o javnom okupljanju u Kantonu Sarajevo. Također, podnijeli smo zahtjev hitnoj pomoći, vatrogasnoj jedinici i Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo za prekid saobraćaja 3. maja na relaciji Vraca - Grbavica - ulica Hamdije Kreševljakovića. Sljedeći sastanak je 25. aprila", rekao je za Klix.ba Velimir Dunjić, predsjednik Pododbora Vlade RS-a za obilježavanje značajnih istorijskih događaja.

On je istakao da su članovi Pododbora dobili uvjeravanja da će MUP obezbjediti obilježavanje.

"Oni nemaju nikakvih naznaka da će biti nekih kontra-mitinga. Imamo uvjeravanja da će to biti obilježeno prema planu koji je zajednički donijet", istakao je Dunjić.

Podsjetio je da će i ove godine članovi Pododbora doći 3. maja u nekadašnju Dobrovoljačku ulicu zajedno sa porodicama poginulih.

"Obilježavanju će prisustvovati i preživjeli učesnici i nevladine organizacije. Nama nije cilj da pravimo spektakl od toga, nego da dostojanstveno obilježimo stradanje. I ove godine očekujemo oko 200 učesnika, gdje ćemo mirno prošetati Dobrovoljačkom ulicom, ponijeti ruže, zapaliti svijeće i vratiti se nazad u Istočno Sarajevo", rekao je Dunjić.