Mliječni put dobrote
0

Dukat svojim proizvodima obradovao mališane Dječijeg sela

Klix.ba
Povodom predstojećih božićnih praznika Dukat mliječna industrija je u sklopu projekta “Mliječni put dobrote” darivala mliječnim proizvodima humanitarna udruženja u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom Dukat je danas svojim proizvodima obradovao mališane Dječijeg sela SOS Kinderdorf i korisnike Narodne kuhinje Stari grad iz Sarajeva. Dukat tradicionalno svake godine dariva narodne kuhinje i dječije domove u mnogim gradovima BiH.

"Mliječni put dobrote je humanitarni projekat pokrenut polovinom 2007. godine, kojim nastojimo pomagati socijalno ugroženima širom regije. Veliko nam je zadovoljstvo što smo kompanija koja se bavi društveno odgovornim radom i što kroz mnoge projekte i donacije pomažemo građanima kojima je pomoć prijeko potrebna", kazala je Antonela Blaškić, voditeljica marketinga Dukat mliječne industrije.

Također, Dukat je danas svojim proizvodima omogućio obilniji obrok korisnicima Pučke kuhinje u Mostaru te je darivao i Franjevački samostan Sv. Petra I Pavla u Tuzli i Župni ured Sv. Ante Padovanskog u Bihaću.

"Zbog loše ekonomske situacije u državi broj korisnika Narodne kuhinje se svakodnevno povećava tako da smo zahvalni Dukatu što čestim donacijama omogućava da korisnici naše kuhinje dobiju kvalitetan obrok. Drago mi je što još uvijek postoje dobri ljudi i kompanije koje nam kroz ovakve aktivnosti pružaju pomoć i podršku", rekla je upravnica Narodne kuhinje Stari Grad Zilha Šeta.

Darivanjem Dječijeg sela SOS Kinderdorf u Sarajevu Dukat mliječna industrija želi da kroz ovu aktivnost podstakne i druge da aktivno pomažu i potpomognu rad ove organizacije, te da se štićenicima doma omogući ljepši i kvalitetniji život.

"Ponosni smo na našu saradnju sa kompanijom Dukat i zahvalni smo im na podršci koju nam ukazuju", kazao je Damir Mahmić, direktor SOS Dječijeg sela u Sarajevu.