BiH
0

Dubrovniku predstavio kulturno-zabavni program

FENA
Turistička zajednica Grada Dubrovnika danas je u Sarajevu predstavila program "Dubrovnik zimi“ koji će i ove godine popuniti zanimljivim kulturnim, gastronomskim, izložbenim i drugim sadržajima.

Uz bogat novogodišnji program na Stradunu i u dubrovačkim hotelima, voditelj opće promidžbe TZ Grada Dubrovnika Nikša Bender predstavio je i projekt "Dubrovnik winter card", odnosno karticu koja omogućava 76 posto popusta u kafićima, restoranima, pozorištima, galerijama, kinima i drugo.

Kartica je besplatna i vrijedi za zimski period, do 21. marta za sve goste koji provedu najmanje dvije noći u hotelskom ili privatnom smještaju, a moći će se preuzeti na recepcijama i u turističkim uredima Grada Dubrovnika.

Predstavljen je i program Božić u gradu koji uz Božićni sajam u palači Sponza nudi niz zabavnih sadržaja za djecu i odrasle, posebno gala dubrovački božićni koncert zakazan za 19. decembar u tvrđavi Revelin. Dubrovačka jazz radionica bit će održana od 27. do 30. decembra uz nastupe renomiranih internacionalnih jazz zvijeza.

Najvažnije hrvatsko turističko središte, Dubrovnik posljednjih je desetak godina na samom vrhu evropske ljestvice gradova koji organizuju doček Nove godine na otvorenom. Dubrovački izvođači će 31. decembra muzičkim programom ispratiti staru godinu uz tradicionalnu dubrovačku kolendu i cjelodnevni muzički program, a u novogodišnjoj noći među ostalima nastupit će grupe Colonia i Jinx.

Također, u svim otvorenim dubrovačkim hotelima organizuju se programi za doček Nove. Ni ove zime neće izostati tradicionalna proslava blagdana Svetoga Nikole, fešte Svetog Vlaha i dani karnevala.

Nakon prezentacija u Mostaru i Sarajevu, program Dubrovnik zimi bit će predstavljen i u Zagrebu i Ljubljani.