BiH
618

Dubioza kolektiv na Plenumu: Ako ste došli na koncert, hajte kući!

Anadolija
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Više stotina osoba okupilo se danas na platou ispred Kulturno-sportskog centra (KSC) Skenderija na još jednom Plenumu građana i građanki Sarajeva, javlja Anadolu Agency (AA).

Večerašnji Plenum podržala je i Dubioza kolektiv, kultna bh. muzička grupa, čiji su članovi nastup najavili danas mini koncertom u centru glavnog grada BiH, odnosno ulici Ferhadija.

Prije početka Plenuma frontmen grupe Brano Jakubović kazao je "da članovi Dubioza kolektiva na plenume dolaze radi sebe, te dodao "da bi najbolje bilo da svaki građanin dođe radi sebe i svojih problema".

"Odlučili smo da ne sviramo komercijalne koncerte jer ne bi bilo ispravno da naplaćujemo karte ljudima koji dolaze na proteste i plenume. Pošto smo i lično, svako u svom gradu na protestima i plenumima, odlučili smo da se i kao bend uključimo", rekao je Jakubović.

Cilj ovih koncerata nije da Dubioza kolektiv okupi ljude koji će doći samo radi koncerta, pojasnio je Jakubović.

"Bitni su nam ljudi koji dođu na proteste i plenume. Svaki put pitamo ljude da li ste u došli na protest ili koncert. Ako ste došli na koncert, haj'te kući, jer ovo nije koncert. Mi smo tu da nekom atmosferom inspirišemo ljude i budemo dio svega. Nismo tu da zabavljamo ikoga“, poručio je Jakubović.

Na današnjem Plenumu građana i građanki Sarajeva bit će razmatrani zahtjevi iz oblasti zdravstva prema Vladi Federacije BiH. To su promjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, promjena Zakona o zdravstvenom osiguranju, te usklađivanjem svih drugih zakona sa ova dva zakona. Bit će razmatrana i najava plenuma iz gradova Federacije BiH za demonstracije 9. aprila.